400-an indultak a Bushido Kupán

2023. október 14-én a Pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre a MKSZ Knockdown Magyar Bajnoksága gyerektől szenior korosztályig, ez egyúttal a XXV. BUSHIDO KUPA volt! A nagy létszámú eseményt a Magyar Shidokan Karate Szövetség és a BUSHIDO Se. közösen szervezte.

Az esemény a számok tükrében:

17 világszervezet (a Shidokan, az AIKO-Ashihara, a HIKO, az IBK, az IFK, az IKO, az IKO-Matsushima, az IKO-Nakamura, a KWF, az OKKH, Shindokai, az IKOKU, a Kyokushin Seibukai, a Global Kyokushin – KyoNewaza, a Kyokushin Ryu, sőt még a Wado Kai és a Shinkyokushin is), 50 klubjából, 400 nevezett versenyző, 66 csoportban mérte össze a tudását!

Shihan Kiss Attila:

„A verseny sikeres megrendezéséhez szükséges a Szervezeti vezetők azon közös akarata, amely a közös versenyeken való részvételről szól. Ez az elhatározás immár huszonnegyedik alkalommal segítette elő ennek a versenynek a létrejöttét.

Az eseményen az Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatától Szaniszló Sándor Polgármester úr mondott köszöntő beszédet, ő nyitotta meg a versenyt! Sajnálatosan az MKSZ részéről ismét nem volt jelen senki. Továbbá jelen volt még Shihan Brezovai Sándor (HIKO), Shihan Németh Pál (IBK), Shihan Kern Róbert (KWF), Shihan Bőke Béla (IFK), Shihan Durgó Attila (AIKO), Sensei Ács Károly (Kyokushin-kan), illetve az önkormányzattól tiszteletét tette és díjat adott át Somody László és Petrovai László alpolgármester urak.

Azt gondolom, hogy ismét sok nagyszerű, pörgős összecsapásokkal tűzdelt küzdelmeket láthattak a nézők.

Remélhetőleg a jövő évi Bajnokságon 2024. október 19-én (!) a most távolmaradt Szervezetek, Klubok is bekapcsolódnak ebbe a nagyszabású rendezvénybe és itt dönthetik el „Ki Magyarország legjobb Knockdown Karatekája?!”.

Kiemelten szeretném megköszönni az ismételt támogatását Szaniszló Sándor Polgármester úrnak és a XVIII. kerületi Önkormányzatnak, Dr. Mészáros János úrnak és a Magyar Karate Szakszövetségnek, Lovas Géza úrnak és az L-Technik Kftnek, Ádám Imre úrnak és a Tatami Sport Kft-nek, Keszei Krisztának és Habaczeller Attilának és a Cristal Design – Ajándék5let Kft-nek, illetve minden helyszíni budapesti és győri és csemői segítőmnek!

Köszönet a Szervezeti és Klubvezetőknek is, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az esemény!

OSU!”

A verseny eredményei elérhetők itt: