Rekordlétszámú tanfolyamot tartott a Bírói Bizottság!

Összesen mintegy 70 fő vett részt a Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottságának budapesti tanfolyamán és vizsgáján, amelyet 2024. január 14-én tartottak. Az eseményen a BB tagjai ismertették a legfontosabb 2024-es szabályváltozásokat. A tanfolyam keretében megtartott bírói vizsgán 32 fő szerzett új bírói fokozatot, és tízen meghosszabbították eddigi bírói minősítésüket.

A tavaszi versenyszezon beindulása előttre időzítette a BB a szokásos évi tanfolyamát és vizsgáját, amelyen megjelent és forgatott az M4 Sport CHI – A belső erő című küzdősportos műsorának stábja.

Az egész napos – reggel kilenctól este kilencig tartó – eseményen a résztvevők először áttekintést kaptak a világszövetség, a WKF szabályairól, különös tekintettel a 2024 január 1-jétől életbe lépett változásokra. Ezt követően a kata pontozás gyakorlására került sor videós felvételek segítségével. A délután folyamán a kumitében használatos gesztusok gyakorlása, majd pedig szituációk elemzése és a bíráskodás gyakorlása történt a BB tagjai, illetve a tapasztalt nemzetközi bírók segítségével. Ezután következett az elméleti vizsga, amelyen 120 kérdésre kellett válaszolniuk a vizsgázó és hosszabbító bíróknak és bírójelölteknek. A fárasztó napot a gyakorlati vizsga zárta, ahol segítségül hívott klubok versenyzőinek küzdelmein bíráskodtak a vizsgázók.

A tanfolyamot és vizsgát a BB részéről a helyszínen Molnár Tamás, Tausz Marcell és Turák Péter vezették, Orbán Zoltán pedig az online lebonyolítást biztosította. Falusi Márton, Pudner Balázs és Utasi Viktor nemzetközi bírók a képzésben és a vizsgáztatásban nyújtottak segítséget, Szalay Zsolt pedig az esemény megszervezésében vállalt szerepet.

A Bírói Bizottság ezúton is köszöni a megjelent kluboknak és versenyzőknek a tanfolyam és vizsga támogatását!

Összességében a vizsgát 32-en vették sikerrel és léptek a következő fokozatra, köztük 18 fő, akik eddig nem rendelkeztek bírói minősítéssel.

Sikeres vizsgát tettek, ezzel új fokozatot szereztek:

Küzdőtérvezető (KV):
Koczfán Gergő

Vezetőbíró A (VA):
Füstöss Csaba
Monostori Péter

Vezetőbíró B (VB):
Molnár Zita Krisztina
Nagy Viktor

Segédbíró B (SB):
Tóth Petra Lili
Kardos Ákos
Kupcsik Zsolt
Tóth Miklós 2

Utánpótlás vezetőbíró (UVB):
Faragó Csanád
Rudolf Kíra
Fischer Anna
Hegedűs Kata Sára
Honfi Nikoletta Ivett
Keresztessy Fruzsina
Molnár Barbara
Pálmai Róbert

Utánpótlás segédbíró (USB):
Bárdi Nikolett
ifj. Juhász László
Keller Márton Iván
Zvara Karola
Kovács Botond Csanád
Tóth Zsombor Zoltán
Billédi Márton Ferenc
Németh Ádám
Csóka Boglárka
Papik Szonja
Felszner Erik
Pintér Dávid
Badics Bence Roland
Filip Kitti
Tóth Máté Roland