AZ MKSZ elnökségének határozata

A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége mélységes felháborodással értesült a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő és felháborító gyermekbántalmazási esetről, melynek vizsgálata után az alábbi döntéseket hozzta.

👉 A Magyar Karate Szakszövetség -mint szakági sportszövetség – a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján Agócs Tibor 3. danos karate mestert mindennemű KARATE oktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja.

👉 A Magyar Karate Szakszövetség -mint szakági sportszövetség – a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján Agócs Tibor 3. danos karate mestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karate mester cím használatától.

👉 A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján Agócs Tibort kizárja az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából.

👉 A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége a Yakuzák Sportegyesületet (5100. Jászberény, Korcsolya utca 5) a KARATE tábor szervezési tevékenységtől véglegesen eltiltja.

👉 Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Yakuzák Sportegyesületet (5100. Jászberény, Korcsolya utca 5) kizárja tagjai sorából.

A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében.