Hat érem az Európai Egyetemi Játékokon

Egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar karatésok az Európai Egyetemi Játékokon, amelyet az idén Magyarország két nagyvárosában, Debrecenben és Miskolcon rendeztek meg.

A legjobban a férfiak 67 kg-os súlycsoportjában szerepeltek a hazai karatésok, hiszen ott magyar házidöntőt láthatott a játékok karate versenyszámainak keddtől csütörtökig otthont adó Miskolci Egyetemi Sportcsarnok közönsége. Fiatal versenyzőink küzdelméből végül Nichols Dávid került ki győztesen, Béres Botond pedig ezüstéremmel zárt. Szintén ezüstöt nyert a 60 kg-osoknál a felnőtt válogatott oszlopos tagjának számító Kiss András, a nőknél pedig Szodorai Bianka állhatott fel a dobogó második fokára.

Bronzéremmel zárta a játékokat a 84 kg-ban a korábbi korosztályos Eb-bronzérmes Dvorák Ádám, és szintén harmadik lett női csapat formagyakorlatban az ELTE Uhlyarik Panna, Bokor Kata és Kollár Eszter összeállítású együttese.

Közel állt az éremhez, végül azonban az ötödik helyen végzett női csapat küzdelemben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Egyházy Veronika, Gill Dóra Nikol, Szodorai Bianka, Kovács Kiara) együttese, illetve női egyéni formagyakorlatban a megnyitón a sportolók részéről az eskü szövegét mondó Tóth Vanda.

Európai Egyetemi Játékok, karate, a magyar érmesek:

Formagyakorlat:
Női csapat: Eötvös Loránd Tudományegyetem (Uhlyarik Panna, Bokor Kata, Kollár Eszter)

Küzdelem:
Férfiak:
60 kg: 2. Kiss András
67 kg: 1. Nichols Dávid, 2. Béres Botond
84 kg: 3. Dvorák Ádám

Nők:
55 kg: 2. Szodorai Bianka