Meghívó az augusztusi Okinawai Napokra

A tavalyi nagysikerű kezdeményezés után második alkalommal is eljön Magyarországra több kiváló okinawai mester, akiknek edzései bepillantást engednek abba, hogy milyen lehetett az okinawai harcművészet annakidején, és hogyan gyakorolnak most a karate szülőhazájának számító kis japán szigeten. Az alábbiakban a főszervező Harsányi László meghívóját adjuk közre.

Tisztelt Senseiek! Tisztelt klubvezetők!

Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt stílustól függetlenül a II. Okinawai Napok Pesterzsébeten programra. Egy hiánypótló karate szemináriumra, ahol bepillantást nyerhetünk az okinawai karate három stílusába, a Ryukyu táncokba,(melyből az okinawai karate kifejlődött) és a WKF karatéba. Szeretettel várjuk azon karatékákat, senseieket, edzőket, bírákat akik érdeklődnek az okinawai kultúra és karate iránt.

Információ, jelentkezés és regisztráció:
https://sakura-events.com/

INSTRUKTOROK

Hanshi Kuba Yoshio, Goju – Ryu 10. Dan. Az Okinawa Karate-Do Kenpo-Kai főinstruktora. Az Okinawa Karate – Do Rengo – Kai alelnöke. Közvetlen tanítványa volt Toguchi Seikichi senseinek, aki Miyagi Chojun sensei és Higa Seko sensei tanítványa volt. Kuba sensei az az autentikus mester, aki érti a Goju – Ryut és annak technikáit alkalmazni is tudja. Akupunktúrás klinikát vezet Okinawán.

Hanshi Yamashiro Hirokuni, Uechi – Ryu 9. Dan. Tanára Takamiyagi Shigeru Sensei volt. Az Okinawa Cityben működő Yamashiro Dojo főinstruktora. Az Uechi – Ryu 9. danos nagymestere.

Shihan Shinjo Takahiro, Tomari – Te 8. Dan. Okinawa egyik legelismertebb hagyományos és verseny kata (WKF) specialistája, aki maga is sikeres sportkarrierrel rendelkezik. Gazdag tapasztalatait átadta a 2020-as tokiói Olimpia győztesének, Ryo Kiyunának is, aki a gyerekkorától a tanítványa volt. Miután Ryo Kiyuna felvételt nyert Naha városába az Egyetemre, Sakumoto Tsuguo Sensei lett az új edzője. Sensei Takahiro Shinjo a versenykaták specialistája olyan stílusokban, mint Shotokan, Shito – Ryu, Shorin – Ryu, Tomari – Te, Goju-Ryu. A világ minden tájáról érkeznek hozzá karatékák. Több kiemelkedő kata versenyzővel dolgozik, mint például Shimizu Kiyou, Kiyuna Ryo, Natsuki Shimizu, Rebecca Torres. stb.

Sensei Fischer Mihály, Goju – Ryu 4. Dan. Az MTK vezető edzője és a Magyar Karate Szakszövetség felnőtt WKF kumite válogatottjának edzője. Az elmúlt 12 évben minden korosztályban Magyar Bajnok volt az MTK csapata. Tanítványai 27 Európa Bajnoki és Világ Bajnoki korosztályos érmet szereztek. felnőtt tanítványai 4 Európa Bajnoki érmet szereztek és Hárspataki Gábor Olimpiai bronzérmet is szerzett.

Shihan Tamagusuku Yukari, Ryukyu táncművész és a Ryubu Tamagusuku-Ryu Tedano-Kai mestere. Az Okinawai Művészti Egyetemen Ryukyu tánc és Kumi Odori mester szakon végzett. a Ryukyu tánc kiváló művésze cím birtokosa amely egy fontos immateriális kulturális értéke Okinawának.

Shihan Satoko Matayoshi, Ryukyu táncművész és a Ryubu Tamagusuku-Ryu Izumi-Kai mestere. A Ryukyu tánc kiváló művésze cím birtokosa amely egy fontos immateriális kulturális értéke Okinawának. Fellépett Okinawán, Ázsiában, Európában és Dél-Amerikában.

Tisztelettel:

Harsányi László

A program kiírása: