Mátraházán készültek a fiatalok a grúziai Eb-re

Hétfőtől csütörtökig a sok olimpiai bajnoknak is korábban helyet adott Mátraházi Edzőtáborban készült a február 9-11-én Grúzia fővárosában, Tbilisziben sorra kerülő kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra a korosztályos válogatott. 

Az Eb-re a kvalifikációt megszerzett hazai kadet, junior és U21-es kumite versenyzők edzéseit Szathmáry Renáta, Hecker Balázs és Tóth Beatrix irányították, míg a katásokkal Büchler Zsolt foglalkozott. 

Az edzőtáborba több látogató is érkezett. Fischer Mihály, a felnőtt kumite válogatott edzője megtekintette az utánpótláskorúak gyakorlását, míg a tavaly októberi nagysikerű budapesti világbajnokságon indult felnőtt versenyzők közül Boussebaa Aicha, Nagy Botond és Fábián Csenge aktívan részt vettek az edzéseken, és így adtak motivációt a fiataloknak. 

A keddi napon négy nemzetközi bíró, Falusi Márton, Hegedűs Nikolett, Juhász László és Forgács Ivett is Mátraházára látogatott, és bírói szempontból értékelve a látottakat segítették az Eb-re készülést. 

A táborban történt egy szerencsétlen sérülés: Ádám Alexandra egy dobáskor térdsérülést szenvedett, így az U21-es kumités tehetség sajnos nem is utazhat Tbiliszibe.