Kákosy Olíviáé volt az év egyik legszebb sportpillanata

A Magyar Karate Szakszövetség és a magyarországi fogyatékossport-mozgalom számára sporttörténelmi jelentőségű volt, hogy a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az idei évben egy integrált kategóriában, az Év sportpillanata szavazáson is ott tudott lenni egy parasport pillanat a legjobb három között. Ebben a kategóriában ráadásul – első körben – a közönség szavazatai alapján dől el, ki kerülhet a dobogóra, majd ezt követően egy szakmai zsűri választja ki a végső győztest. A nézők szavazatai alapján – Vogel Soma vb-aranyat érő ötösvédése és Szoboszlai Dominik Montenegró elleni szólógólja mellett – az ifjú para-karatéka, Kákosy Olívia budapesti vb-győzelme is a legjobb háromba került. 

Olívia a tanulásban akadályozottak K21-es kategóriájában mutatta be formagyakorlatát, ahol a döntőben magabiztosan múlta felül spanyol ellenfelét, ezzel pályafutása során immár másodszor állhatott a világbajnoki dobogó tetejére. Elmondása szerint az év legnagyobb sportpillanatai közé való bekerülés a karate sportnak is sokat jelent: 

„Hatalmas megtiszteltetés az összes parakarate sportolónak, és fantasztikus érzés a top3-ba bekerülni, szívből gratulálok a jelölteknek! Nagyon kemény munka van e mögött, de sikerült megcsinálnunk, kétszer is világbajnok tudtam lenni. Hazai közönség előtt tudtam megvédeni a címemet, szerintem ennél szebb pillanat nem is létezhetne. Hogy mi rendeztük a vb-t, az is egy csodálatos élmény.” – nyilatkozta pár nappal korábban a Sportrádiónak. 

A kategória győztese végül Vogel Soma, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa lett.

(fotó: MSÚSZ)