Szajkó Szabolcs Dávid az év legjobb Pest vármegyei diáksportolója

Szajkó Szabolcs Dávid lett AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA KÖZÉPISKOLAI KOROSZTÁLYBAN – PÉCEL DOJO SPORT EGYESÜLET  színeiben- Kyokushin karatés.Edzői: sensei Molnár Dorottya, shihan Kalmár Csaba.

A díjazottak közt számos olimpikon is megtalálható volt. Nagyon ritka, hogy egy ilyen rangos elismerést egy küzdősportoló kapjon.

Szabolcs számos eredménye mellett mindkét kategóriában (küzdelem és formagyakorlat) aranyérmet hozott a világkupáról, ahogy az előző években is tette.

 A szöveges méltatást,amit Pécel Város Önkormányzata a jelölésnél fogalmazott meg Pest Vármegye Közgyűlése felé:

Év Sportolója Díj – középiskolai diáksportoló korosztály – Szajkó Szabolcs Dávid

Szajkó Szabolcs Dávid a Pécel Dojo Sport Egyesület színeiben 2023-ban is kiváló eredményeket ért el a kyokushin karate sportban. Számos országos és nemzetközi vonatkozású versenyen indult, és került a dobogó 1. fokára. Szorgalmával, kitartásával, küzdeni tudásával a kyokushin karate sport legjobbjai közé tartozik a középiskolai diáksportoló korosztályban. Eredményei önmagukért beszélnek, példamutatóak. Szajkó Szabolcs Dávid sportágban elért helyezéseivel jó hírnevet szerzett a hazai kyokushin karate sportnak, Pécel városának, Magyarországnak, ezért méltó Pest vármegye az Év Sportolója Díjára.

Szajkó Szabolcs Dávid az isaszegi Gábor Dénes Óvoda Általános Iskola Gimnázium és Technikumba jár. Tehetsége, szorgalma, állhatatossága, kitartása, küzdeni tudása meghozta a gyümölcsét, nemcsak 2023-ban, hanem az utóbbi években is többször került a dobogó 1. fokára, szerzett a magyar küzdősportnak kiemelkedő eredményeket. Sportolói, iskolai magatartása példaértékű korosztálya számára is. Sport eredményeivel bebizonyította, hogy a szorgalmas és alázatos munkának meg lesz az eredménye.  Iskolája, sporttársai, családja méltán büszkék rá, kortársai elé követendő példát állít. Nemcsak a sportban jeleskedik, hanem részt vesz a Pécel Dojo Sport Egyesület önkéntes, közösségi, karitatív tevékenységében is.

A Pécel Dojo Sport Egyesület, Kalmár Csaba karate mester vezetésével 35 éve működik Pécel városában. A hosszú évek alatt az egyesületnél generációk nőttek fel, sajátították el a sport szeretetét, az egészséges életmódot, a közösségi szemléletet, a példaértékű társadalmi szerepvállalást, mely utóbbi önkéntes és karitatív tevékenységekben valósul meg. Egyfajta erkölcsi missziót töltenek be a lokális és szélesebb értelemben vett közösségben.

Szajkó Szabolcs Dávid a Pécel Dojo Sport Egyesület által közvetített kyokushin karate szellemiségét követi, kimagasló eredményeket ért el a küzdősportban, közösségi szerepvállalása példás. Kiérdemelte Pest vármegye az Év Sportolója Díját.

(forrás: Kalmárné Molnár Katalin)