Európa Játékok – A karatés Nagy Botond a csoportkör után búcsúzott

Két vereséggel és egy győzelemmel nem jutott elődöntőbe a katában szereplő karatés Nagy Botond a krakkói központú Európa Játékokon.

A Bielsko-Bialában zajló versenyben két négyes csoportban mutatták be formagyakorlataikat a karatésok, párokba sorolva. Nagy előbb Ali Sofuoglutól kapott ki, az ő produkciója 41,00, a töröké 42,70 pontot ért. Ezt követően az olasz Mattia Busatóval szemben maradt alul Nagy (39,50-41,40), majd legyőzte a lengyel Maksymilian Szczypkowskit (41,00-38,90), ezzel harmadik lett az A csoportban. Az elődöntőben a két csoport első két versenyzője folytathatja szereplését.

Az értékelésnél számos szempontot vesznek figyelembe a bírák. Fontos többek között a kata értelmének valósághű bemutatása, a technikák teljes megértése, a jó időzítés, a ritmus, a sebesség helyes megválasztása, az egyensúly és erőösszpontosítás, illetve a megfelelő légzés és összpontosítás, koncentráció.

Nagy Botond először szerepelt Európa Játékokon, és fontos volt, hogy itt megmutathatta magát a pontozóknak, akik közül többen ott lesznek majd ősszel a budapesti világbajnokságon.